Porkkala keltainen

124,00 

Myynnissä täysin uusi, käyttämätön  majakkamuki. Muki on vuonna 2010 valmistuneesta suljetusta sarjasta ja Arabian valmistama. Postitamme mukit aina huolellisesti pakattuna, jotta myös alkuperäinen laatikko pysyy hyvässä kunnossa. Hinta nousussa joten tämä on hyvä hankinta.

Arabian valmistamien mukien malli on Teema-muki, jonka suunnittelija on kansainvälisesti tunnustettu Kaj Franck. Mukin valmistusmäärä on 1000 kappaletta.

2 varastossa

Kuvaus

Arabia on valmistanut majakkamukeja vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisiä mukeja valmistettiin vain pieniä määriä, joten niiden hinnat nousevat joka vuosi merkittävästi. Vuosien kuluessa valmistusmäärät ovat kasvaneet, mutta mukit ovat edelleen pysyneet suosittuina keräilykohteina. Keltainen Porkkala muki valmistui vuonna 2010 ja sitä valmistettiin vain 1000 kappaletta. Kutakin mukia on tehty rajattu keräilysarja.

Porkkalan Kallbåda, lempinimeltään ”kirkko”, sijaitsee Suomenlahdella Porkkalan nimen jatkeena olevalla pienellä puuttomalla Kallbådan luodolla. Teräsbetonista rakennettu majakka on kaukana laivaväylistä ja talvisin ahtojäiden armoilla. Nykyisin paljaat ja matalat kalliot ovat hylkeidensuojelualuetta ja maihinnousu on kielletty. Majakan ohi kulkiessa kannattaa tähystää kallioilla loikoilevia hylkeitä. Mukin kylkeen on suunnittelija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi kaksi hyljettä ja purjeveneen kiertämässä majakkaa.

Valmistusmäärä 1000 kpl