Ale!

Strömmingsbådan

124,00 

Myynnissä uusi käyttämätön, täysin ehjä ja kuntotarkastettu muki. Uusi Strömmingsbådan muki myydään alkuperäispakkauksessa. Muki on Arabian valmistama ja valmistusvuosi on 2010. Mukeja on valmistettu 1000 kpl. Mukin hinta on ollut selvässä nousussa!

1 varastossa

Kuvaus

Arabia on valmistanut majakkamukeja vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisiä mukeja valmistettiin vain pieniä määriä, joten niiden hinnat nousevat joka vuosi merkittävästi. Vuosien kuluessa valmistusmäärät ovat kasvaneet, mutta mukit ovat edelleen pysyneet suosittuina keräilykohteina. Strömmingsbådan muki valmistui vuonna 2010 ja sitä valmistettiin vain 1000 kappaletta. Kutakin mukia on tehty rajattu keräilysarja.

Lukuisten karilleajojen seurauksena päätettiin Pohjanlahdella sijaitseville silakanpyytäjien luodoille rakentaa valomajakka turvaamaan merenkulkua. Majakan terästorni sekä majakkamestarin ja kolmen majakanvartijan asuin- ja huoltorakennukset valmistuivat syksyllä 1885. Majakka varustettiin ranskalaisen fyysikon Augustin Jean Fresnelin kehittämällä valoa vahvistamalla Fresnel-linssillä. Vaasasta 25 merimailin päässä oleva majakka automatisoitiin vuonna 1963.

Valmistusmäärä 1000 kpl