Ale!

Bengtskär lila

128,00 

Bengtskär muki on käyttämätön, täysin ehjä ja se myydään alkuperäispakkauksessa. Muki on vuonna 2014 valmistuneesta suljetusta sarjasta ja Arabian valmistama. Postitamme mukit aina huolellisesti pakattuna, jotta myös alkuperäinen laatikko pysyy hyvässä kunnossa.

Bengtskär on Suomen ja Pohjoismaiden korkein majakka. Bengtskär mukit ovat erittäin haluttuja ja hinnat ovat nousussa!

1 varastossa

Kuvaus

Arabia on valmistanut majakkamukeja vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisiä mukeja valmistettiin vain pieniä määriä, joten niiden hinnat nousevat joka vuosi merkittävästi. Vuosien kuluessa valmistusmäärät ovat kasvaneet, mutta mukit ovat edelleen pysyneet suosittuina keräilykohteina. Lila Bengtskär muki valmistui vuonna 2014 ja sitä valmistettiin vain 2000 kappaletta. Kutakin mukia on tehty rajattu keräilysarja.

Bengtskärin majakka sijaitsee avomerellä matalalla kallioluodolla 15 merimailia Hangosta lounaaseen. Majakka on Pohjoismaiden korkein, sen korkeus merenpinnasta on 52 metriä ja korkeus maan pinnasta 45,8 metriä. Majakan rakennusmateriaalina on käytetty luodolta louhittua graniittia ja tiiltä. Mukin kylkeen on taiteilija Anneli Stenros piirtänyt majakan lisäksi myös kaljaasi Ingan, jonka kotisatama on Bengtskärin lähellä sijaitseva Kasnäsin vierassatama.

Valmistusmäärä 2000 kpl